15. augusta 2020

Účinné cviky na doma, kterým stačí věnovat 20 minut denně

Od Magazín Admin

Chtěli byste se dostat do formy, ale navštěvování fitness center není nic pro vás? Mnoho lidí se jim vyhýbá, protože nemají rádi, když se na ně při cvičení někdo dívá, nebo se jednoduše necítí dobře. To vůbec nevadí, protože i cvičení doma má své kouzlo. Jeho hlavní výhodou je to, že můžete cvičit jak dlouho chcete a co je nejdůležitější, nemusíte nikam chodit. Jiní zase cviky na doma vnímají jako překážku, protože cítí, že doma nepodají takový výkon, jako kdyby cvičili v posilovně. Pojďme se společně podívat, jak si sestavit plán cviků na doma tak, abyste se dostali do formy co nejdříve.

Jak často provádět cviky na doma?

Cviky na doma na pár minut
Nenáročné cvičení na doma

Pokud ve světě cvičení nejste žádným nováčkem, určitě vás nepřekvapí fakt, že pravidelnost je základ. Pokud cvičíte jednou za dva týdny či za měsíc a s napětím očekáváte výsledek, asi vás zklameme. Tak skoro určitě nepřijde. Na cviky na doma, ať jsou již zaměřené na jakoukoliv část těla, je nutné si vyhradit čas alespoň 2, ideálně 3krát za týden. Zdá se vám to hodně? Vůbec ne. 20 minut denně přece není tak mnoho. Pokud vám 20-minutové cviky na doma nestačí, klidně svůj čas natáhněte na 30 nebo 40 minut. Důležité je nevzdat se hned na začátku. Připravte se na pořádne namožené svaly, ale to k tomu patří. S pravidelností se zcela vytratí. 

Cviky na doma provádějte s precizností

Myslíte si, že jakékoliv cvičení je pro tělo prospěšné? Omyl. Jsou cviky na doma, při kterých je mimořádně důležitá správná technika. Vezměme si takový mrtvý tah se závažím. Pokud závaží zdvíháte přes záda a ne přes nohy, velmi rychle se ozve bolest. Cviky na doma zaměřené na břišní svaly rovněž zdají jako jednoduché, ale dejte pozor. Většina cviků na břicho se cvičí na zádech, což znamená, že jsou značně zatěžovány spodní záda. Dbejte tedy vždy na to, aby se vaše spodní záda dotýkali podložky. Je všeobecně známo, že při nesprávně prováděných cvicích si můžete více ublížit než pomoci. Cviky na doma proto dělejte s rozumem a nic nepřehánějte. Cviky na doma, které se vyplatí vyzkoušet, naleznete na webové stránce https://inlive.cz/